Sex döda när tjurfäktningsarena kollapsade

I Colombia bröt läktaren till en tjurfäktningsarena ihop under söndagen. Fler än 250 personer skadades och sex personer miste livet, enligt lokala medier. Två tjurar flydde arenan och skapade panik på gatorna i staden El Espinal.

ANNONS
|

Olyckan inträffade under San Pedro-festligheterna som pågår mellan den 24 juni och 4 juli, i staden El Espinal. Under perioden hålls också Las Corralejas, som är en populär tjurfäktningsfestival i regionen.

Tidningen el Tiempo rapporterar att det exakta antalet skadade inte är känt i nuläget, men myndigheterna utgår från åtminstone 250 personer. Sex personer har dött, varav en av dem var ett barn i ettårsåldern.

Tidningen uppger också att två tjurar rymt från arenan och orsakat panik i El Espinal.

En åskådare som filmade händelsen har delat en drönarvideo på Twitter och skriver: ”En del av torget El Espinal #Tolima, som är inrättat för festligheterna, kollapsade denna söndagsmiddag, hjälporganisationer rapporterar att mer än 200 skadats”

ANNONS

Efter händelsen har Colombias folkvalde president Gustavo Petro uppmanat stadens borgmästare att inte tillåta fler liknande händelser i landet.

”Jag ber borgmästarna att inte tillåta fler shower där människor eller djur dör", skrev Gustavo Petro på Twitter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS