Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sex döda i masskrock i England

Tidigt på söndagen inträffade en svår trafikolycka i Birmingham, England. Sex personer har dött och en sjunde person är allvarligt skadad.

Sex bilar var inblandade i kraschen som krävt sex personers liv, enligt West Midlands ambulansservice. Krocken inträffade strax efter klockan 01 vid infarten till en tunnel. Vid klockan 10 på söndagsmorgonen uppmanade polisen allmänheten att fortsatt hålla sig borta från platsen.

När samtalen började komma in om olyckan larmades fem ambulanser till platsen samt tre läkarbilar. En man och en kvinna i den första bilen ska ha lyckats klara sig med "relativt lindriga skador". Dessa vårdas nu på sjukhus.

– Den andra bilen var en taxi som landade på sidan. Tyvärr kunde inget göras för att rädda föraren, han bekräftades död på platsen. En man och en kvinna färdades bak i taxin och kunde klippas ut snabbt. Dessvärre kunde kvinnans liv inte räddas, sa en presstalesperson för ambulansen till The Guardian.

Mannen fördes till sjukhus, men även han avled till följd av sina skador.

Tre av fyra i en bil dog

Fyra män befann sig i den tredje bilen. Tre av dessa bekräftades döda på platsen. Den fjärde fördes till ett sjukhus, Hans tillstånd ska vara kritiskt.

I övriga tre bilar som var involverade i kraschen, vårdades en man och en kvinna för lindrigare skador. En man fick lämna sjukhuset efter kontroll och en annan sa att han inte behövde någon hjälp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.