En amerikansk familj har skjutits ihjäl under en campingtur i Maquoketa Caves State Park i delstaten Iowa.
En amerikansk familj har skjutits ihjäl under en campingtur i Maquoketa Caves State Park i delstaten Iowa. Bild: Nikos Frazier

Sexåring och föräldrar sköts ihjäl under campingtur: "Slumpmässigt"

En 6-årig flicka och hennes föräldrar sköts ihjäl medan de var ute och campade i USA. Familjens nioåriga son överlevde och är nu föräldralös.

ANNONS
|

En amerikansk familj har skjutits ihjäl under en campingtur i Maquoketa Caves State Park i delstaten Iowa, rapporterar BBC.

En man och en kvinna i 40-årsåldern och deras 6-åriga dotter hittades döda i sitt tält på fredagsmorgonen. Familjens nioåriga son, som också var med på campingturen, överlevde attacken.

När polisen sökte igenom området hittade man även en 23-årig man som låg död i parken. Polisen misstänker att 23-åringen var skytten och uppger att han verkar ha dött av självförvållade skador.

”Slumpmässig handling”

En utredning pågår just nu på platsen och myndigheterna säger att motivet till attacken är fortfarande oklart.

ANNONS

– Vi vet inte vad som ledde fram till detta, eller vad som utlöste det, säger Mitch Mortvedt, biträdande chef för delstatens avdelning för brottsutredning.

Mortvedt uppger att inget hittills i utredningen visar att familjen och gärningspersonen ska ha haft någon tidigare kontakt och de har inte fått in någon rapport om något bråk som inträffat.

Brodern till kvinnan som mördades säger att familjen inte ska ha haft någon känd koppling till den misstänkta gärningsmannen.

Nioåriga pojken omhändertagen

Den nioåriga pojken ska ha omhändertagits av en kusin till en av föräldrarna. Kusinen har startat en insamlingskampanj för pojken, som under helgen lyckats samla in nästan 1,5 miljoner kronor.

På sidan uppger hon att pojken är ”omgiven av familj och vänner som stöttar honom så gott vi kan".

LÄS MER:Rymling dödad i USA – ska ha mördat fyra barn

LÄS MER:Tre skjutna till döds i begravningsprocession

LÄS MER:Mördare på flykt tros ha dödat hel familj

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS