Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En militär i den sydkoreanska flottan i en övning med amerikanska örlogsfartyg.

Senaten kallas till Vita huset om Nordkorea

Hela den amerikanska senaten har kallats till Vita huset för en dragning om Nordkorea. Beskedet kommer samtidigt som spänningarna på Koreahalvön stiger, med militärövningar i både Nord- och Sydkorea.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson och försvarsminister Jim Mattis kommer tillsammans med flera andra högt uppsatta personer inom USA:s regering att informera senaten om Nordkorea på onsdag. I en ovanlig åtgärd har alla hundra senatorer kallats till Vita huset för en dragning, uppger talespersonen Sean Spicer.

Mötet var först tänkt att hållas i Capitolium, men president Donald Trump föreslog att det i stället skulle ske i Vita huset.

Under tisdagen genomförde Nordkorea en stor militärövning, för att fira 85-årsdagen av bildandet av landets militär. Samtidigt lade en amerikansk ubåt till i Sydkorea, för att delta i en övning med en grupp amerikanska örlogsfartyg som är på väg mot Koreahalvön, bland dem hangarfartyget Carl Vinson.

USA försöker pressa Nordkorea att lägga ned landets kärnvapenprogram och har varnat för att militära alternativ inte är uteslutna.

- De förespråkar öppet att öka trycket på oss, vilket är lika farligt som att tända stubinen till ett totalt krig, varnar en talesperson för Nordkoreas utrikesdepartement, enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA.