Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Senaste spåret i jakten efter gravida Louises mördare

Jakten efter gravida Louises Borglits mördare pågår för fullt. Nu har polisen riktat in sig på fyra personer - en av dem är "Kepsmannen" - som de vill komma i kontakt med, skriver Ekstra Bladet. Polisen tror att någon av dem kan vara en centralfigur i mordgåtan.

Louise Borglit, 32, skulle bli mamma. Men när hon, en regnig fredagskväll i november, var ute och rastade familjens hund i en park utanför Köpenhamn blev hon brutalt knivmördad.
Mördaren är fortfarande på fri fot. Det pågår en intensiv polisjakt efter honom eller henne. Ett viktigt steg i jakten är att få fram vilka som befann sig i parken under morkvällen runt tidpunkten för brottet.
Nu har polisen riktat in sig på fyra personer - de tror att någon av dem kan ha en central roll i mordgåtan.
– Vi tror att det har varit fyra personer där ute som vi ännu inte har hört något ifrån, säger Ole Nielsen, polischef i Köpenhamn, till Ekstra Bladet.

LÄS MER: Polisens vädjan - efter brutala knivmordet

Söker "Kepsmannen"

En av dessa är den så kallade "kepsmannen". Ett vittne hörde, under mordkvällen, ett kvinnoskrik. Sedan ska hon ha sett hur en man kom fram ur ett snår. När han såg vittnet ska han ha försvunnit från platsen och sedan dess inte kunnat gå att få tag på.
Vittnen har beskrivit mannen som cirka 180 centimeter lång, han ska vara smal och haft ett smalt ansikte. Han tros vara 28-30 år. Och på huvudet ska han ha haft en mörk keps.
– Han kommer ut snabbt därifrån, men sedan vänder när han ser kvinnan, och går in i parken igen. Vittnet tyckte att det verkade lite konstigt, sade Hans Christian Tonnesen från den danska polisen i samband med att Kepsmannen efterlystes för första gången efter mordet, enligt Ekstra Bladet.

LÄS MER: Systerns vädjan efter mordet på Louise

Systerns vädjan

GP har tidigare skrivit om hur systern till Louise Borglit vädjat om att någon som kan veta något om mordet hör av sig till polisen.
– Det är en väldigt sjuk person som har gjort det här. Det är en mycket sjuk människa som har förstört en hel familj. Jag önskar jag hade 500 000 kronor att betala den person som kan komma med information om mordet. Det kommer inte att ge oss Louise tillbaka. Men det kommer att hålla en sjuk man från gatorna. Det är så grymt, det han har gjort. Vad händer om det händer andra, sa då systern till Ekstra Bladet.
Hon sa till tidningen att hon inte tror att gärningsmannen kommer att ange sig själv men någon i hans närhet kanske vet något.
– Du tror alltid att det händer andra. Detta är bara något man läser om eller ser på TV. Så var det för oss också när vi läste om polisen som sköts eller om Emilie som försvann. Då tänker vi "Gud, så fruktansvärt". Och nu har vi råkat ut för det själva, sa systern till Ekstra Bladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.