Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sean Spicer stod för flera uppmärksammade framträdanden och omskrivna citat under sin korta tid som Donald Trumps presschef. Arkivbild.

Sean Spicer: "Alla gör misstag"

Donald Trumps tidigare presschef Sean Spicer hann trots sin relativt korta tid på posten leverera ett gäng ökända framträdanden. Under sin tid i Vita huset såg han den organisatoriska turbulensen från första parkett. Trots det är han övertygad om att Trump vinner igen 2020.

Det kanske mest uppmärksammade av Spicers framträdanden gjorde han redan första dagen, när han påstod att Trumps installation som president dagen före var "den mest sedda i historien", trots att det fanns bilder som klart visade på motsatsen.

- Alla gör misstag och vi ser alla tillbaka på saker som vi borde gjort bättre. Jag har varit öppen i min bok med att det här var ett sådant ögonblick för mig, men jag tycker att det är otroligt hur ensidigt det är. Jag är beredd att sitta här i dag och säga ”Här är var jag gjorde fel”, men medier gör inte samma sak, säger Sean Spicer i en intervju med SVT Nyheter.

Spicer säger vidare att hans roll som presschef åt Trump komplicerades av att staben i Vita huset helt saknade kontroll över presidentens twittrande, som tenderade att kasta omkull de idéer som Spicer ville förmedla gällande presidentens agenda.

Spicer valde att lämna in sin avskedsansökan blott sex månader efter att han hade tillträtt jobbet. Anledningen till detta var Trumps beslut att anställa Anthony Scaramucci som kommunikationschef. Scaramucci blev dock inte särskilt långvarig på posten: Efter att ha ringt en journalist och baktalat sina kolleger i grova och vulgära ordalag tvingades han sluta. Då hade han hunnit jobba i tio dagar för Trump.

Trots alla stormar och skandaler tror Sean Spicer att USA:s president heter Donald Trump även efter nästa val.

- Jag är övertygad om att han vinner igen 2020, säger han till SVT Nyheter.