Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Se ryska insatsstyrkan inne i Aleppo

För första gången släpps nu rörligt material som påstås visa hemliga ryska styrkor inne i Syrien. "Våra fruar vet inte var vi varit".

 

 

 

Kreml har aldrig förnekat att de har speciella styrkor inne i Syrien. För första gången kommer nu bilder från ökända spetsnaz.

Bilderna, som visats i rysk stats-tv, påstås bland annat vara en missilattack mot en rebellkonvoj under den gångna helgen. Enligt inslaget har målet varit jihadistkrigare från tidigare sovjetstater som nu "neutraliserats" för att hindras att komma hem. Det rapporterar CNN på torsdagen.

- Uppdraget är så hemligt att inte ens våra fruar vet var vi har varit, säger en man som presenteras som en soldat från specialstyrkan.

Stora pengar

Enligt mannen betalar Islamiska Staten, IS, stora pengar för att få reda på vilka de är.

Källor från Kreml säger till CNN att kampen mot terrorismen i Syrien borde delas med amerikanerna. En lösning som var otänkbar innan Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet då Ryssland och USA stått på var sin sida i Syrienkonflikten. Både Donald Trump och hans tilltänkta utrikesminister Rex Tillerson ses som mer ryssvänliga.

Hoppas på samarbete

Enligt CNN förväntar sig inte Kreml en plötslig förändring, men man är "hoppfull" när det gäller de båda ländernas dialog om Syrien. Vilken form dialogen och ett eventuellt samarbete ska ta är oklart, men Kreml visar nu aktivt upp specialstyrkornas arbete, och vet att det är ett av områdena Donald Trump är positiv till att stötta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.