Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Se bilderna: Så hanterar världen corona i vardagen

Den 11 mars meddelade WHO att covid-19 är en världsomfattande pandemi. Åtta månader senare har världen stängt ner, öppnat upp och nu stänger samhälle efter samhälle ner igen. Corona tycks vara allt annat än på väg bort – men tydligt är att smittan hanteras väldigt olika i olika länder.
Göteborgs-Posten har skickat ut fotografer i New York, Göteborg, Paris, London och Köpenhamn under en dag i oktober. Se bilderna på en värld mitt i en objuden förändring.
BILD: Robin Aron, Nina E. Rangoy, Joel Marklund, Carl von Scheele och Olof Ohlsson TEXT: Louise Sandborg

Våren 2020 tvingades människor runt om i världen vänja sig vid inställda planer, nedstängningar och social distansering. Efter en lugnare sommar kommer nu larmrapporter från land efter land om hur coronasmittan ökar.

I Sverige berörs flera miljoner människor av lokala restriktioner som bland annat innebär att man uppmanas att hålla sig borta från köpcenter, gym och kollektivtrafik. I Frankrike har man stängt ner landet igen och på torsdags väntas England göra det samma. Göteborgs-Posten skickade ut fotografer i fem olika städer för att möta människor mitt under pandemin.

För att bilderna ska motsvara verkligheten så mycket som möjligt har vi valt att inte fotografera med teleobjektiv och endast med normalobjektiv.

Kollektivtrafik i rusningstid:

Turistmål:

Barer och uteliv:

Mataffärer:

Så här ser det ut i resten av världen:

De här bilderna är via bildbyråer i runtom i världen och är fotade under oktober/november. Bilderna är från olika fotografer och både normal och teleobjektiv är använda.