Se bilderna på förödelsen efter dammkollapsen

Tusentals människor har hittills tvingats fly undan översvämningarna i Cherson-regionen. Vattnet från den förstörda kraftverksdammen Kachovka har översvämmat ett 20-tal byar och hundratusentals människor står utan dricksvatten. Se bilderna på förödelsen.

ANNONS
|

Vattenkraftverket Kachovka är enligt ukrainska myndigheter förstört och flera samhällen är "helt eller delvis" översvämmade.

Polis och räddningstjänst i Cherson-regionen har uppmanat människor som bor längs med floden Dnepr att stänga av alla elektriska apparater, ta med sig viktiga dokument och det nödvändigaste – för att sedan lämna platsen. De tillade också att alla skulle ta hand om ”nära och kära och husdjur”.

På bilder kan man se människor som sitter och väntar på att bli evakuerade från området och människor som försöker ta sig fram i vattenmassorna. Hittills har tusentals människor tvingats fly undan vattnet från den förstörda kraftverksdammen.

ANNONS

– Över 40 000 människor är i fara att bli översvämmade, säger Ukrainas riksåklagare Andrij Kostin på tisdagen.

LÄS MER:Göteborgsföretagets modell över dammbrottet sprids över världen

LÄS MER:Kakhovka-dammen förstörd – tusentals tvingas fly undan vattenmassorna

LÄS MER:Ukraina: Ryssland är en terroriststat

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS