Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Se beviset: Så små är Trumps händer

"Så små är de väl inte?" svarade Trump efter att tidigare i år blivit utpekad för sina händers storlek. Nu har beviset hittats i form av en avgjutning – och mätts.

Han har blivit kritiserad för sina åsikter, sitt hår – och sina händer. Det hela började med hur Donald Trumps kallade sin motståndare till republikanernas presidentkandidatspost, Marco Rubio, för "little Marco" tidigare i år. Marco Rubio svarade med en kommentar om hur små Trumps händer är: "Och ni vet vad man säger om män med små händer – de går inte att lita på.". Det var startskottet för en flod med spydiga kommentarer från rivaler, samt bilder och skämt i sociala medier.

 


 

 


 

Bevis i brons

Nu har en bronsavgjutning av Trumps högra hand har hittats – på vaxmuseet Madame Tussauds i New York.

Det var Hollywood Reporter som uppmärksammade avgjutningen, som hängde bredvid en vaxdocka föreställande konstnären Andy Warhol. Avgjutningen är det enda som finns kvar efter att Trumps gamla vaxdocka, som ansågs vara föråldrad, tagits bort från museet. 

Resultatet av mätningen: 18,4 cm, en halv centimeter kortare än det amerikanska genomsnittet för en manshand trots att Trump mäter 190 centimeter i strumplängden – nästan 15 centimeter längre än den manliga amerikanska medellängden.

Se beviset i CNN:s video nedan.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.