<em id="emphasis-cdb76632d01f30508eae9590b4d4517d">Arkivbild.</em> En schackrobot bröt fingret på en 7-årig pojke under en schacktävling i Ryssland. <em id="emphasis-6894923a447cfdbab377a28e4ff50b0e">Roboten på bilden är inte samma som den som benämns i artikeln. </em>
Arkivbild. En schackrobot bröt fingret på en 7-årig pojke under en schacktävling i Ryssland. Roboten på bilden är inte samma som den som benämns i artikeln. Bild: SANG TAN

Schackrobot bröt fingret på 7-åring

En schackrobot bröt en sjuårig pojkes finger under en match vid Moscow Open, enligt det ryska nyhetsmediet TASS.

ANNONS
|

Det var i förra veckan som en 7-årig pojke mötte en schackrobot under tävlingen Moscow Open, när den plötsligt bröt hans finger.

Pojken ska ha flyttat på sin schackpjäs innan roboten spelat klart, vilket ledde till att den tog tag i barnets finger.

– Roboten bröt barnets finger. Det här är naturligtvis inte bra, säger Sergey Lazarev, ordförande för Moskvas schackförbund.

– Robotoperatörerna kommer att behöva stärka skyddet så att den här situationen inte inträffar igen.

En video fångade händelsen på film ser man hur flera vuxna skyndar sig för att hjälpa pojken, som frigörs från roboten och sedan förs bort. Tass uppger att pojken kunde spela klart de sista dagarna av turneringen med fingret i gips.

ANNONS

Enligt Sergey Lazarev ska maskinen ha spelat flera tidigare matcher utan några incidenter.

LÄS MER:14-åring överraskade alla och vann schack-SM

LÄS MER:Kvinnliga schackspelare rasar mot "bröstsponsor"

LÄS MER:Expert: Skillnad på AI:s medvetande och vårt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS