Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarkis blev vittne till stora insatsen: ”Hörde polisen skrika”

Studenten Sarkis Younan bor knappt 20 meter från en butik i Kongsberg där pilbågsmannen ska ha gått till attack. Han tittade på tv när det blev uppenbart att något allvarligt hänt i närheten.
– Jag satt och tittade på ”Squid Game” när jag plötsligt såg och hörde sirener. Jag trodde det var i tv-serien, säger han till Verdens Gang.

Polisen genomsöker Kongsberg efter händelsen. Bild: Håkon Mosvold Larsen
Polisen genomsöker Kongsberg efter händelsen. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Flera personer har dött och skadats i attacken som skakat den norska staden Kongsberg under onsdagskvällen. En man beväpnad med pilbåge ska ha skjutit mot ett antal personer. Fem personer har dött av sina skador, och andra har förts till sjukhus.

Delar av händelseförloppet ska ha utspelet sig i en Coop-butik i centrala Kongsberg. Ett stenkast därifrån bor Sarkis Younan, som studerar i staden, tillsammans med sin kompis. Han blev vittne till den stora polisinsats som pågått i samhället sedan larmet kom in.

– Plötsligt hörde jag polisen skrika som fan: "Lägg ner ditt vapen!", berättar han för VG.

Han berättar för tidningen att beväpnad polis med sköldar och skyddsutrustning omringade affären. De rörde sig sedan in i matbutiken, följt av att en polisbil lämnat området. Sedan ska polisen ha knackat på fönstren som vetter ut mot gatan, och bett uppmanat de boende att inte gå ut.

Vid 21-tiden var gatan fortfarande avstängd, och polisinsatsen pågick då fortfarande.

– Alla som brukar vara på Coop Extra känner varandra och de anställda. Jag hoppas att ingen har skadats allvarligt, säger Sarkis Younan till VG.

Han berättar att han var på plats vid matbutiken bara en timme före attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.