San Marinos turistsatsning: Erbjuder ryskt vaccin

Med nästan hela befolkningen vaccinerad och i behov av turister erbjuder mikrostaten San Marino nu sina besökare det rysktillverkade coronavaccinet Sputnik V, skriver Reuters.

ANNONS
|

Den 24 kvadratkilometer stora enklaven belägen i nordöstra Italien har 34 000 invånare. Landet fick sin första omgång Sputnik V-vaccin i februari och beräknas inom kort ha vaccinerat hela sin befolkning. I dagsläget rapporteras ingen i landet vara allvarligt sjuk i covid.

Därför har landet nu lanserat en kampanj där turister erbjuds att vaccineras med Sputnik V. Från ryskt håll har man gett tummen upp till att skicka flera doser.

LÄS MER:Kvinna fick sex vaccindoser – på en och samma gång

Två doser kostar motsvarande cirka 500 kronor och för att komma ifråga för vaccinering behöver man boka hotellrum minst en vecka före ankomst. Man behöver också boka in ett återbesök till San Marino 21 till 28 dagar senare för den andra dosen.

ANNONS

San Marino delar språk och valuta med Italien, men är till skillnad från landet inte medlem av EU, som inte har godkänt Sputnik V för användning.

Enligt Johns Hopkinsuniversitetets data har San Marino haft 5 087 smittofall och 90 dödsfall hittills under pandemin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS