Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Danmarks konservative justitieminister Søren Pape Poulsen, här till höger i bild med knäppta händer intill statsminister Lars Løkke Rasmussen, har frågan om huliganbråk på sitt bord. Arkivbild.

S-krav på våldsnota för huliganer

Socialdemokraterna i Danmark vill att fotbollshuliganer ska tvingas betala för bråk de ställer till med på arenorna.

- Det är orimligt stora polisresurser som används på det här. Så jag vill gärna titta på om man kan göra något för att de som orsakar skadan också ekonomiskt ska få bära ansvar, säger Trine Bramsen, partiets rättspolitiska talesperson.

Hon begär nu att justitieminister Søren Pape Poulsen (Konservative) ska utreda om busar ska kunna tvingas att betala för polisinsatser.

I söndags blev det tumult under en match på Brøndby Stadion. Matchen mellan Brøndby och FC Köpenhamn avbröts och fick spelas färdigt efter 20 minuters uppehåll. Polisen säger sig ha räknat till minst 42 lagöverträdelser varav 19 handlar om våld mot poliser. Och fler lär det bli när man har gått igenom videoupptagningar, säger biträdande polisinspektör Brian Toftemann.

Sex personer som greps har släppts, men de är fortfarande brottsmisstänkta. Långt fler har identifierats av med hjälp av övervakningskameror av fotbollsklubben FCK.

"Över 20 personer har identifierats, och de kommer nu att stängas av under lång eller livslång tid", skriver klubben på sin hemsida.

FCK kommer också att lämna över materialet till polisen.