Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Journalisten Daphne Caruana Galizia (till höger i bild) publicerade åtskilliga uppgifter om misstänkt korruption bland Maltas toppolitiker. Arkivbild.

Sönerna uppmanar Maltas ledare att avgå

En miljon euro. Så mycket erbjuder Maltas regering till den som kommer med information som leder till att den ansvarige för mordet på journalisten Daphne Caruana Galizia ställs inför rätta. Men hennes söner ställer sig inte bakom uppmaningen.

- Vi är inte intresserade av en rättegång som skulle innebära att regeringen, som drog fördel av vår mors död, kan säga att rättvisa har skipats, säger de tre sönerna Matthew, Andrew och Paul Caruana Galizia gemensamt till nyhetsbyrån AFP apropå den utlovade belöningen.

Deras mor, den grävande journalisten Daphne Caruana Galizia, drev en populär blogg där hon bland annat publicerade uppgifter om misstänkt korruption i premiärminister Joseph Muscats innersta krets. Tidigare i år hävdade Galizia att hon hade bevis som talade för att Muscats fru stod som förmånstagare till ett hemligt bankkonto i Panama.

Avslöjandena ledde till att Galizia polisanmäldes och ställdes inför rätta, anklagad för flera fall av påstådd ärekränkning.

I måndags sprängdes hon till döds av en bilbomb när hon körde från sitt hem i staden Bidnija på Malta.

- Premiärministern frågade oss och ville ha vårt stöd. Så här kan han göra för att få det: Ta politiskt ansvar och avgå, säger bröderna.