Så hyllar kvinnliga väljare suffragetten

Susan B. Anthony kämpade för kvinnlig rösträtt i 1800-talets USA, men fick aldrig möjlighet att själv rösta. På valdagen 2016 hyllas hon av kvinnliga väljare.

ANNONS
|

Suffragetten Susan B. Anthony ägnade sitt liv åt kvinnliga rättigheter. Idag, kan en kvinna för första gången bli president i en av världens mäktigaste länder.

Kvinnorättskämpen fick vare sig uppleva kvinnlig rösträtt eller ännu mindre, kvinnlig presidentkandidat. Susan B. Anthony dog 1906.

Hyllas vid graven

På tisdagen har hundratals kvinnor samlats vid hennes grav i Rochester i delstaten New York för att hylla suffragetten.De klistrar fast klistermärken med texten "I voted" på gravstenen.

- Jag röstade idag. Tack Susan B. Anthony och alla de andra kvinnorna som såg till det, skriver en besökande på Twitter.

Men möts även av kritik

Hyllningarna till Susan B. Anthony har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. Många hyllar aktivisten, men de finns också de som ställer sig kritiska till den uppmärksamhet som hon har fått.

ANNONS

- Sluta prata om Susan B. Anthony som att hon var någon sorts kvinnorättskämpe, när svarta kvinnor inte var inkluderade, skriver en användare på Twitter.

ANNONS