Ron DeSantis utmanar Donald Trump om presidentposten

Donald Trump har fått sin första utmanare om att bli Republikanernas kandidat i valet nästa år. På onsdagen kommer Floridaguvernören Ron DeSantis att gå ut med sin kandidatur, rapporterar NBC.

ANNONS
|

Det har länge spekulerats om någon kommer att utmana Donald Trump inför presidentvalet 2024. Det har länge viskats om den populäre Ron DeSantis, guvernör i Florida. Han har av många setts som en av de stora utmanarna.

Enligt flera källor till nyhetskanalen NBC News kommer han att avslöja sin kandidatur på onsdagen. Han har planerat att delta i ett öppet samtal med Elon Musk på den sistnämndes sociala medier-plattform Twitter.

Samma kväll kommer en kampanjvideo att släppas och en turné runt om till flera delstater kommer att inledas efter den amerikanska högtiden Memorial day, rapporterar NBC.

ANNONS

Sänkt abortgräns

Ron DeSantis är 44 år gammal och har varit guvernör i Florida sedan 2019. Han har bland annat kritiserat Joe Biden för att ha spenderat för mycket pengar på militärt stöd till Ukraina.

Han är också en motståndare till abort och har nyligen skrivit under på en lag om att minska abortgränsen till sex veckor om inte kvinnan blivit utsatt för våldtäkt eller incest.

LÄS MER:Lärare uppges vara under utredning – för att ha visat en Disneyfilm under en lektion

LÄS MER:DeSantis och Kennedy jr kan bli problem för Biden och Trump

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS