Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

FBI på platsen för musikfestivalen, där Stephen Paddock dödade 58 människor. Arkivbild.

Regler klara för insamling efter Vegas-dåd

Bara timmar efter att Stephen Paddock sköt 58 människor till döds vid en musikfestival i Las Vegas började pengadonationer strömma in till offren. Nu har reglerna kring fördelningen av de 22 miljonerna färdigställts.

Skadade människor som inte lades in på sjukhus efter dådet får rätt att söka pengar, en regel som inte fanns med i ett tidigare utkast.

Utskottet som har färdigställt regelverket har ansvar för fördelningen av de mer än 22 miljoner dollar, runt 185 miljoner kronor, som donerats till offren. Det mesta av pengarna ska gå till släktingar till de 58 människor som dödades, och till människor som fick permanenta hjärnskador eller förlamning, som kräver vård i hemmet.

Personer som skadades fysiskt och lades in på sjukhus kan också ansöka om pengar.

"Vi uppskattar alla som har delat sina hjärtskärande historier med oss de senaste veckorna. Utskottet har hört många olika röster och tar hänsyn till kommentarerna i våra senaste regler om hur pengarna bäst ska fördelas", säger utskottets ordförande Scott Nielson i ett uttalande.

Sista dagen att söka pengar är den sista januari.

Den 1 oktober sköt den 64-årige Paddock mängder av skott från ett hotell ner i folkhavet på en musikfestival i Las Vegas. 58 människor dödades och mer än 500 skadades.