Finlands statsminister Sanna Marin (SPD). Arkivbild.
Finlands statsminister Sanna Marin (SPD). Arkivbild. Bild: John Thys/Pool via AP/TT

Regering vill skärpa restriktioner i Finland

I dag lämnar Finlands regering in förslag om striktare virusrestriktioner som, om de antas av riksdagen, träder i kraft i början av nästa vecka.

ANNONS
|

Regeringen vill bland annat ta i bruk delar av landets beredskapslag som ger politiker möjlighet att tydligare styra hälso- och sjukvården och ge tungt belastade sjukhus rätt att skjuta upp icke livsnödvändiga ingrepp.

Finlands statsminister Sanna Marin (SPD) har tidigare flaggat för att det därtill kan bli aktuellt med någon form av utegångsförbud i Helsingfors, där smittan nu sprids snabbt.

Det råder ännu osäkerhet huruvida den finska regeringen har lagstadgad rätt att införa den typen av lokala restriktioner.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS