Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Homs, Syrien.

Rapporter om attacker mot Syrien var falska

Ett falsklarm ledde till att syriska flygvapnet svarade på vad som sagts vara en robotattack mot Homs, riktad mot flygbasen Shayrat sent på måndagskvällen. Tv-bilder visar hur en robot skjuts upp ovanför flygbasen.

Syrisk tv liksom Hizbollahs nyhetstjänst rapporterade att robotar avfyrats mot mål i Syrien men att de blivit nerskjutna av syriska flygvapnet.

Men det handlade om ett falsklarm. Det uppger en befälhavare i den regionala militära alliansen som stöder den syriska regeringen som nyhetsbyrån Reuters pratat med. Han påstår att falsklarmet var en reaktion på en cyberattack från Israel och USA som riktade sig mot det syriska radarsystemet.

Påståendena om en ny attack kommer bara dagar efter det att USA, Frankrike och Storbritannien anföll mål i Syrien, som svar på den misstänkta kemvapenattacken i Douma, som länderna pekat ut den syriska regimen som ansvarig för.

Flygbasen Shayrat träffades av en amerikansk kryssningsmissil förra året, som svar på en kemvapenattack i staden Khan Shaikun där minst 70 människor dödades.