Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt det brittiska försvarsministeriet upplevs de ryska reservisterna som  förvirrade, dåligt utbildade och även undermåligt utrustade. Arkivbild från när den ryska mobiliseringen påbörjades i slutet på september.  Bild: AP
Enligt det brittiska försvarsministeriet upplevs de ryska reservisterna som förvirrade, dåligt utbildade och även undermåligt utrustade. Arkivbild från när den ryska mobiliseringen påbörjades i slutet på september. Bild: AP

Rapport: Ryska reservister är dåligt utbildade och utrustade

Enligt det brittiska försvarsministeriets senaste rapport finns det brister bland de ryska soldater som kallats in under den partiella mobiliseringen. Många av soldaterna är förvirrade över varför de kallats in och även otillräckligt utrustade och utbildade.

Det har nu gått två månader sedan Ryssland utförde en partiell mobilisering av sina reservister i slutet på september. Enligt det brittiska försvarsdepartementets senaste rapport ser man nu gemensamma kännetecknen bland de soldater som nu kallats in.

I sin senaste rapport som de publicerat på Twitter skriver försvarsministeriet att de ryska reservisterna ”kännetecknas” genom flera olika brister.

Många av dem är förvirrade över huruvida de ens är behöriga att tjänstgöra. De verkar även vara otillräckligt utbildade och undermåligt utrustade. Dessutom verkar de ha ett otillräckligt engagemang för de ansträngande stridsuppdragen som krävs utav dem.

Fruktar protester

De flesta av reservisterna uppges ha tjänstgjort tidigare och enligt försvarsdepartementet antyder det att deras medicinska tillstånd inte utvärderas tillräckligt. Många kan därför tvingas tjänstgöra med ”allvarliga, kroniska hälsotillstånd”.

Det brittiska försvarsdepartementet tror även att de mobiliserade reservisterna drabbats av ”stora förluster” på grund av att de beskjutits medan de stridit i skyttegravar.

Försvarsdepartementet skriver att Kreml troligtvis är oroliga över att allt fler familjer kan komma att protestera mot förhållandena som deras anhöriga tvingas genomleva.

LÄS OCKSÅ: De kallas in till kriget – trots att de borde slippa

LÄS OCKSÅ: Hård vinter i Ukraina kan leda till ny flyktingvåg: ”En humanitär katastrof”

LÄS OCKSÅ: Ryska värnpliktiga: Befälhavarna övergav oss

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.