Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ett blomsterhav för att hedra offren i förra årets masskjutning i Las Vegas. Arkivbild.

Rapport: Långt fler skadade i Las Vegas-dådet

I en preliminär rapport om utredningen efter masskjutningen i Las Vegas i oktober slår polisen fast att skytten Stephen Paddock agerade ensam. Dessutom höjs antalet skadade från 500 till 851.

64-årige Stephen Paddock som sköt ihjäl 58 människor i Las Vegas i oktober förra året agerade ensam. Det bekräftar Las Vegas-polisen i en preliminär rapport om masskjutningen, rapporterar bland andra CBS. Tidigare har Paddocks flickvän utretts som en ”person av intresse för utredningen”, men polisen säger nu att kvinnan inte kommer att åtalas för något brott.

Polisen meddelar också att siffran för antalet skadade höjs. Tidigare har det rapporterats att 500 personer skadades, men siffran höjs nu till 851 skadade efter masskjutningen.

Agerade ensam

Efter genomgångar av tusentals filmer från övervakningskameror, mängder av förhör, fynd av dna samt analyser av Paddocks datorer och mobiltelefoner, har polisen inte hittat några tecken på att skytten samarbetat eller konspirerat med någon annan. Däremot säger polisen att det finns en ny person som är av intresse för utredningen, men utvecklar inte vidare på vilket sätt.

Las Vegas-polisen meddelar också att man fortfarande inte kunnat hitta något motiv till varför 64-årige Paddock öppnade eld och dödade 58 människor. Detta trots att polisen gått igenom nästan 2 000 spår, nära 22 000 timmar videomaterial och omkring 250 000 bilder.

Tog sitt eget liv

Det finns heller inga bevis för att Stephen Paddock radikaliserats eller att han var en anhängare av någon hatgrupp eller utländsk terrorgrupp. Polisen har gjort flera intervjuer med Paddocks familjemedlemmar, vänner och bekanta men kan inte koppla samman honom med någon ideologi över huvud taget, skriver polisen i sin rapport.

Polisen bekräftar också de tidigare medierapporterna om att Stephen Paddock tog sitt eget liv genom att skjuta sig själv i huvudet.