Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Raketattack mot parlamentet i Kabul

Flera raketer avfyrades mot parlamentsbyggnaden i Kabul på måndagen.– Minst en raket slog ner och skickade svart rök upp i luften, säger ett vittne, till kinesiska nyhetsbyrån Xinhua.

På förmiddagen runt klockan 10.15 lokal tid avfyrades minst tre raketer mot parlamentet i Afghanistans huvudstad, rapporterar Xinhua.

Ett vittne till afghanska tidningen Khaama press uppger att minst fyra raketer avlossades. En träffade parlamentet och två andra landade i närliggande område.

Den fjärde raketen ska ha träffat en militärbas.

Raketattacken ägde rum när högre tjänstemän från landets säkerhetsbyråer var på väg in i parlamentet för att svara på ledamöternas frågor, skriver flera lokala medier.

Klockan 12 på måndagen svensk tid hade ännu ingen rapporterats skadad. Ingen hade heller tagit på sig dådet och det var därför oklart vem som ligger bakom.

Men det är inte första gången som byggnaden attackeras. I juni 2015 genomförde talibaner en serie explosioner som dödade fem personer.

Parlamentet invigdes 2005 och det var då första gången på trettio år som landet hade ett folkvalt parlament. I slutet av 2015 byggdes parlamentet ut och det är den nya byggnadsdelen som nu träffats av en raket.

Läs också: Nya självmordsdåd skakar Afghanistan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.