Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rösterna räknas

Vallokalerna har stängt och rösterna i Storbritanniens folkomröstning om EU-medlemskapet räknas under natten. Besked väntas tidigt under fredagsmorgonen.

Det blev en lugn inledning på den historiska folkomröstningen om Storbritanniens EU-medlemskap, åtminstone vid Shoreditch townhall som fungerar som vallokal idag. En gles men jämn ström av väljare försvinner in, kommer ut igen och jäktar vidare genom regnet.

En som har tid att stanna och prata är Aaron Treyvand. Han är ursprungligen från Australien men driver ett företag inom banksektorn i London. Han röstade för att stanna i EU.

- Det här är ett litet land som är beroende av omvärlden. Jag vill inte sitta isolerad här och äta potatis, säger Aaron Treyvand.

Och beslutet satt inte långt inne.

- Jag bestämde mig direkt, så fort folkomröstningen var ett faktum, säger han.

London, och framför allt innerstaden, domineras av stanna-sidan. Men en som röstade för att lämna är Charlie Pycraft.

- Vi förlorar vår demokrati om vi stannar, säger han.

Han berättar att hans morfar en gång ägde en chokladfabrik, som sedan köptes upp av ett multinationellt företag och flyttades till Polen.

Han tror att Storbritannien klarar sig bättre utanför EU.

- Det är mer hälsosamt för ekonomin om vi kan handla mer fritt med resten av världen, säger Charlie Pycraft och rusar vidare till sitt jobb som trädgårdsarbetare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.