Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani sade under fredagen att han är redo för dialog kring den pågående krisen. Arkivbild.

Qatars emir: Redo för dialog om krisen

Förenade arabemiraten välkomnar Qatars beslut att ändra sina antiterrorlagar. Det är ett av de första positiva tecknen från Förenade arabemiraten och de tre andra arabländer som införde sanktioner mot Qatar förra månaden. Qatars emir säger sig vara redo för dialog.

Saudiarabien, Egypten, Bahrain och Förenade arabemiraten har isolerat det lilla landet med motiveringen att Qatar stöttar terrorism. För att motbevisa anklagelserna har Qatar nu skapat regler för att bland annat definiera terrorism och frysa terrorfinansiering.

På fredagskvällen höll emiren i Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, för första gången sedan krisen seglade upp ett tv-sänt tal. Han sade att Qatar inte bekämpar terrorism för att andra har uppmanat till det, utan för att de själva tror på det. Han anser också att kampanjen mot landet uppenbart är planerad sedan tidigare.

Qatar är redo för dialog, förutsatt att framtida lösningar respekterar landets suveränitet. Men trots sanktionerna så pågår livet som vanligt i Qatar, sade emiren.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson är också nöjd med Qatars ansträngningar och uppmanar arabländerna att lyfta blockaden.