Rysslands president Vladimir Putin uttalade sig i rysk TV om kriget i Ukraina på söndagen.  Bild: Alexey Danichev
Rysslands president Vladimir Putin uttalade sig i rysk TV om kriget i Ukraina på söndagen. Bild: Alexey Danichev

Putin i intervju om kriget i Ukraina: Allt går enligt plan

I en färsk intervju uttalar sig Rysslands president Vladimir Putin om kriget i Ukraina och menar att det ”råder positiv dynamik”. Samtidigt bekräftas ett stort antal missilattacker från Ryssland mot Ukraina.

Det var i en intervju med den ryska statliga TV-kanalen Rossiya 1 som president Vladimir Putin på söndagen uttalade sig om kriget i Ukraina, av honom benämnt ”den militära specialoperationen” . Han uttalade då att det ”råder en positiv dynamik” och att allt går enligt plan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Och jag hoppas att våra krigare ska glädja oss ännu mer med resultatet av deras kamp, sade Vladimir Putin i intervjun.

Gällande de omfattande sanktionerna mot landet och det ekonomiska läget hävdade presidenten att landets ekonomi var i mycket gott skick.

– Arbetslösheten är historiskt låg. Inflationen är inte bara lägre än vad våra motståndare förutspått utan även lägre än i våra egna prognoser.

Under söndagen bekräftade också Rysslands försvarsministerium att man på lördagen utfört ett antal missilattacker mot Ukraina och att de ska ha ”träffat alla identifierade mål”.

LÄS OCKSÅ: Flera döda i anfall mot bostadshus i Dnipro

LÄS OCKSÅ: Döda dras fram ur rasmassor efter rysk attack

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.