Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Putin gratulerar Trump – hoppas på bra samarbete

Runt om i världen förfäras folk av att Donald Trump är ny president i USA. En som verkar vara ganska nöjd är Vladimir Putin som gratulerade Trump till posten.

Det blev Donald Trump som vann presidentkampen i USA. Hillary Clinton fick se sig slagen under onsdagsmorgonen svensk tid.
Efter beskedet att Trump är ny president har mängder med idrottsstjärnor, nöjesprofiler, politiker och ”vanliga” människor uttryckt sin ilska över att Trump vann.

En som däremot verkar nöjd och som gratulerar Donald Trump är Vladimir Putin.
I ett telegram som han skickat till Trump skriver han att han hoppas att dialogen mellan Moskva och Washington kommer att gynna intressena för både Ryssland och USA.

Putin vill även tala om ”brinnande frågor som nu finns på den internationella agendan, och ett effektivt svar på utmaningarna med den globala säkerheten”, rapporterar RIA Novosti.
Enligt Ria Novosti hoppas Putin även att han och Trump ska kunna samarbeta väldigt bra – för att gynna sina respektive invånare.
”Putin hoppas på en konstruktiv dialog mellan Moskva och Washington, baserat på principer av jämställdhet, ömsesidig respekt”.

Den ryske parlamentsledamoten Vyacheslav Nikonov tog det ett steg längre. Han kallar Trumps seger för ”den största politiska revolutionen” i USA.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.