Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Psykologer rapporterar "Trump-ångest" hos patienter

Nu rapporterar amerikanska psykologer om en ny slags ångest hos sina klienter - en så kallad "Trump-ångest".

Psykisk ohälsa kommer ju, som de flesta vet, i olika former. Den senaste formen att rapporteras är "Trump-ångest", vilket The Washington Post skrivit om. De har intervjuat flera psykologer som berättar om att deras patienter lider av detta.  

En psykolog berättar att åtminstone två patienter har velat prata om Donald Trump och hur han får dem att må. Detta bara under de senaste dagarna. Patienterna ska ha berättat hur det stör dem att någon som har så splittrade åsikter kan ha så stor makt.

De ska dessutom ha velat veta saker om Trumps barndom. Vad det är som har gjort honom till en sådan "dålig person", bland annat. 

– Vi har blivit lärda hela livet om hur vi inte ska mobba andra, att vi inte ska baktala människor. Att inte förminska någon på grund av dennes hudfärg. Det är den moralen vi har levt efter. Detta förstör Trump, allt som vi levt efter. Människor undrar hur han kan komma undan med dessa åsikter och mår dåligt på grund av det, säger psykologen till tidningen.

En annan psykolog som tidningen har pratat med säger att en patient till henne upplevt ångest av at hennes syster har uttryckt stöd för Trump. Och ytterligare en psykolog berättar att hennes patient har hittat ett effektivt sätt att lindra sin Trump-ångest: Ventilera den med vänner och kollegor. 

"69 procent är oroliga"

I en studie framgår det att 69 procent av de tillfrågade amerikanerna har berättat hur den potentiella presidenten framkallar ångest hos dem. 

Mängder av amerikaner använder sociala medier för att uttrycka sin oro. I ett Twitter-inlägg har en person skrivit en uppdatering om Trump.

"Jag kan bokstavligen inte sova på grund av att jag tänkte på att Trump faktiskt kan vinna presidentvalet, nu har jag en panikångestattack", skriver Washington Post. 

Den åttonde november i år avgörs det vem som blir USA:s nästa president. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.