En kvinna vid en tom busshållplats i Neapel. Nya restriktioner har lett till protester i staden. Arkivbild
En kvinna vid en tom busshållplats i Neapel. Nya restriktioner har lett till protester i staden. Arkivbild Bild: Alessandro Pone/AP/TT

Protester mot coronarestriktioner i Neapel

ANNONS

Hundratals demonstranter i Neapel i Italien protesterade på fredagskvällen mot coronarestriktionerna i staden. Demonstranterna kastade föremål mot polisen och satte eld på soptunnor.

En uppmaning hade gått ut på sociala medier om att bryta mot det utegångsförbud som införts från klockan 23 på kvällen efter att en andra våg av coronaviruset lett till närmare 20 000 nya coronafall i landet det senaste dygnet.

Kampaniens regionpresident Vincenzo De Luca har begärt ytterligare restriktioner.

– Vi står på randen till en tragedi, vi behöver en nationell nedstängning, sade han.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte har hittills dragit sig för att återinföra de restriktioner som försatte hela landet i hemkarantän under två månader tidigare i år.

ANNONS

Italien har registrerat närmare 500 000 fall av coronasmittan och omkring 37 000 dödsfall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS