Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prins William besöker stiftelsen AKT i London.

Prins William: Okej för mig om barnen är gay

Prins William av Storbritannien har inga invändningar mot att något av hans barn kommer ut som homosexuell. Men, medger prinsen, han skulle vara orolig för den extra press det i så fall skulle utsätta dem för.

Williams kommentarer föll när han besökte stiftelsen AKT som arbetar för att hjälpa unga som blivit hemlösa på grund av sin sexuella läggning.

- Man börjar inte tänka på det förrän man blir förälder och jag tycker så klart att det är okej för min del, svarar William på frågan om hur han skulle reagera om något av hans barn kom ut som homosexuell.

Han utvecklar sina tankar och förklarar att han oroar sig för att det skulle utsätta barnen för ytterligare press.

- Jag står helt bakom vilka beslut de än fattar, men ur föräldrasynpunkt oroar jag mig för hur många hinder, hatfyllda ord, förföljelse, allt sådant, och diskriminering det skulle kunna medföra.

AKT:s chef Tim Sigsworth välkomnar uttalandet som har anser kan göra stor skillnad:

- Att den framtida monarken säger att de skulle stötta sina barn om de kommer ut som hbtq-personer är ett budskap till hela samhället.

Prins William är tvåa i tronföljden efter sin far prins Charles. Han och hustrun Kate har tre barn: femårige George, fyraåriga Charlotte och Louis som blev ett år i april.