Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meghan Markle vid prinsessan Eugenies och Jack Brooksbanks bröllop i Windsor Castle i fredags.

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, meddelar det brittiska hovet. Barnet kommer att födas i vår.

"De kungliga högheterna hertigen och hertiginnan av Sussex är mycket glada över att meddela att hertiginnan av Sussex väntar ett barn våren 2019", lyder ett uttalande från Kensingtonpalatset.

I uttalandet heter det vidare att paret uppskattar allt stöd de fått från människor i hela världen, och är mycket glada över att dela med sig av nyheten.

Prins Harrys och Meghan Markles barn kommer att stå som sjua i tronföljden. Barnet blir prins Charles fjärde barnbarn, och drottning Elizabeths åttonde barnbarnsbarn.

Det är möjligt att Meghan Markle väljer att föda barnet på sjukhuset St Mary's privata del, där svägerskan Kate Middleton fött sina och prins Williams tre barn, rapporterar ITV News.

Drottningen och resten av den kungliga familjen fick reda på nyheten i fredags, i samband med prinsessan Eugenies bröllop. En lång, vid rock som Meghan då bar har väckt babyspekulationer i den brittiska pressen.

Barnet kan komma att få dubbla medborgarskap – brittiskt och amerikanskt – då mamman än så länge är amerikansk medborgare.

Paret gifte sig i maj och är för närvarande i Australien, deras första utlandsresa sedan bröllopet.

Rättad: Förtydligar att besöket till Australien fortfarande pågår. I en tidigare version av texten angavs fel släktband mellan drottning Elizabeths och Meghan Markles kommande barn.