Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Prins Harry: Kär i Meghan vid första mötet

Brittiske prins Harry och flickvännen, amerikanska skådespelaren Meghan Markle, har förlovat sig och ska gifta sig till våren. "Självklart" var det ett romantiskt frieri, säger prinsen när paret möter pressen.

"Hans kungliga höghet och miss Markle förlovade sig i London tidigare den här månaden. Prins Harry har informerat hennes majestät drottningen och andra nära familjemedlemmar", heter det i uttalandet från det brittiska hovet.

När paret poserar för fotograferna utanför Kensington Palace i London är tonen mindre formell. Den 33-årige prinsen berättar att han visste att han ville gifta sig med Meghan Markle "redan vid första mötet".

Träffades i fjol

I hovets uttalande konstateras också att Markles föräldrar gett grönt ljus till giftermålet. De säger sig vara mer än nöjda med sin dotters val av make.

"Vår dotter har alltid varit en vänlig och kärleksfull person. Att se henne bilda par med Harry, som delar hennes egenskaper, skänker oss stor glädje som föräldrar", skriver de i en kommentar.

Prins Harry och Meghan Markle började träffas i juli i fjol sedan gemensamma vänner presenterat dem för varandra, men framträdde första gången offentligt tillsammans i september förra året.

Frånskild fästmö

36-åriga Markle är mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien Suits. Hon gifte sig 2011 med filmregissören Trevor Engelson, men äktenskapet varade bara i två år.

Meghan Markle kommer inte officiellt att bli prinsessa när hon gifter sig med Harry, eftersom den titeln bara får användas av dem som föds in i kungafamiljen. Däremot är det troligt att drottningen ger paret ett hertigdöme före bröllopet, skriver T he Sun , vilket gör Meghan Markle till hertiginna.

Paret kommer att bo i Nottingham Cottage, ett av husen vid Kensington Palace i London, där Harrys äldre bror William bor med hustrun Kate och deras två barn.