Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Perus president Pedro Pablo Kuczynski och oppositionsledaren Keiko Fujimori utanför regeringsbyggnaden i Lima.

Positiva tongångar mellan politiska rivaler

Perus president Pedro Pablo Kuczynski och Keiko Fujimori, ledaren för oppositionspartiet som har makten i kongressen, är optimistiska och tror på ett samarbete efter ett möte mellan parterna.

Kuczynski hade kallat till mötet för att mildra de politiska spänningarna som finns i landet. Den senaste tiden har tre av presidentens ministrar tvingats avgå efter påtryckningar från kongressen. Senast förra veckan fick finansministern lämna sin post.

- Jag kommer från detta med en optimistisk inställning till att presidenten kan vidta de åtgärder som alla peruaner väntar på, säger Fujimori under en gemensam pressträff med Kuczynski.

Hon säger att hon diskuterat landets ekonomi och korruption med Kuczynski under mötet.

Kuczynski beskriver mötet som positivt och säger att det kommer att bära frukt "i en inte alltför avlägsen framtid".

Under den ovanliga presskonferensen utanför regeringsbyggnaden i huvudstaden Lima tillkännagavs ingen pakt eller konkreta planer på nya reformer som har stöd hos de båda politiska ledarna.

Deras framträdande liknar det i december, efter att Kuczynskis utbildningsminister tvingats avgå, och många ställer sig frågande till hur betydelsefull den nya uppvisningen av politiskt samarbete är.