Polismän stängs av - jagade Pokémon på arbetstid

Polismän brukar vanligtvis vara ute för att jaga kriminella på arbetstid, men det gäller tydligen inte alla. Två poliser i tjänst i Commerce i USA, upptäcktes nämligen med att spela Pokémon Go - som nu har blivit avstängda i samband med händelsen.

ANNONS
|

Det var två poliselever som hade blivit satta i tjänst, när en av deras handledare märkte hur de bytte plats under konstiga omständigheter. Handledaren utredde vad orsaken berodde på och fick slutligen reda på varför saker och ting verkade suspekt. De jagade nämligen inte kriminella, utan Pokémons, med hjälp av det populära spelet Pokémon Go, skriver CBS Local.

Julia Emko, en presstalesman för Commerce City, har kommenterat ärendet:

"Ser allvarligt på det här"

– När vi upptäckte detta så åtgärdade vi det omedelbart genom att stänga av dem från utbildningen. Vi ser mycket allvarligt på det här och undersöker alltid något som verkar konstigt sa hon och fortsatte:

ANNONS

–Commerce City sätter det högsta värdet för att skydda allmänheten och upprätthålla förtroendet hos de människor som vi tjänar. Vi vill att vårapolismänhåller högsta standard, sa hon till CBS Local.

Denna nyhet om de två Pokémonspelande polismännen kom samtidigt som det amerikanska justitiedepartementet beslutat att se över just tjänstefel som poliser begår i tjänst. I Commerce har det varit ett flertal tjänstefel som har begåtts, men just denna incident med Pokémon inblandat,var ny.

ANNONS