Poliskälla: Prinsparets berättelse stämmer inte

På onsdagen kom uppgifter från prinsparet, Harry och Meghan, att de utsatts för en två timmars lång biljakt i New York.
Nu uppger en högt uppsatt poliskälla för New York Post att beskrivningen av förloppet är överdriven.

ANNONS
|

Biljakten ska ha ägt rum under tisdagen i New York när Harry och Meghan precis lämnat en prisceremoni, där Meghan hedrats för sitt arbete för kvinnor. Framträdandet var parets första i offentligheten sedan kröningen av kung Charles tidigare i maj.

Enligt parets talesperson förföljdes de av fotografer och biljakten var så intensiv att den höll på att spåra ur.

”I går kväll har hertigen och hertiginnan av Sussex och Ms Ragland (Meghans mamma) varit involverad i en nästan katastrofal biljakt tack vare en grupp högst aggressiva paparazzifotografer”, uppgav talespersonen under onsdagen, rapporterade Reuters.

Talespersonen sa också att förföljelsen höll på att resultera i flera olyckor.

ANNONS

Men om man ska tro en högt uppsatt poliskälla som pratat med New York Post, är beskrivningen något överdriven.

Källan berättar för tidningen att det definitivt inte pågick under två timmar och inga kollisioner, eller larmsamtal inkom.

Inga rapporter om skador

Även New-York polisen har uttalat sig genom sina talespersoner. De tonar också ner händelsen.

– NYPD hjälpte det privata säkerhetsteamet som skyddade hertigen och hertiginnan av Sussex. Det var många fotografer där som gjorde transporten utmanande. Hertigen och hertiginnan av Sussex anlände till sin destination och det fanns inga rapporter om kollisioner, kallelser, skador eller frihetsberövanden, säger polisen i ett uttalande.

New York Post har också talat med taxichauffören som körde Meghan och Harry en bit.

– Jag kände aldrig att jag var i fara. Det var inte en biljakt som i en film. De (Harry och Meghan) var tysta och kändes lite rädda. Men det här är New York, det är säkert, säger han till tidningen.

År 2020 lämnade Harry och Meghan sina kungliga uppdrag i Storbritannien. En av anledningarna var det stora intresset för paret från skvallerpressen. De bor numera i USA.

LÄS MER:Harry och Meghan jagades av paparazzi

LÄS MER:Ny era för brittiskt kungahus efter kröning

LÄS MER:Kung Charles har stora skor att fylla

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS