Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisjakt efter clown - beväpnad med bollträ

Polisen i Norge jagar en clown som är beväpnad med ett bollträ - Han ska ha haft ett bollträ eller något liknande i handen, säger Patrick Solberg, polisens operativa ledare till Romerikes Blad

Det var strax innan niotiden som polisen i Norge larmades om händelsen. Detta efter att en person som varit utklädd till clown sprungit fram till en person bil i kommunen Nes.

- Vi fick ett samtal från någon som satt bakom ratten med två barn i bilen, när det dök upp en man med clownmask från ett dike, säger Patrick Solberg, operativ ledare för polisen i Romerikes polisdistrikt, till Romerikes blad

Mannen ska ha sprungit efter bilen och försökt slå till den - men misslyckats. 

- Han ska ha haft ett bollträ eller något liknande i handen, säger Patrick Solberg till tidningen. 

Efter en tids sökande hittade polisen clownen, det visade sig vara en 14-årig pojke bakom masken.

Andra incidenter

Även på andra håll i Norge har man under tisdagskvällen haft problem med clowner. I Bodø har polisen under kvällen larmats om att två män med clownmasker som varit beväpnade med slagträ och käpp hotat ett gäng ungdomar som varit på väg hem från en konfirmationsundervisning, rapporterar VG

- Vissa människor tror nog det är roligt, men det är både skrämmande och smärtsamt beteende som vi kommer att slå ner mot, säger Espen Fagervold, operativ ledare för Polisen i Nordlands polisdistrikt. 

Även i Eidsvåg har det inträffat. Där ska polisen larmat om händelse efter att två flickor som satt i en bil vid en bensinstation skrämts upp av en clown. 

- Clownen knackade på vindrutan med en kniv och två med en kedja mellan dem. Flickorna hanterade det väldigt väl, men jag kan tänka mig andra reagerar annorlunda och blir mycket rädda, säger Frode Gjøsund, operativ ledare för Polisen i Møre och Romsdal politidistrikt, till VG. 

En ökande trend

Att folk klär ut sig till clowner och sprider skräck bland allmänheten verkar vara något av en trend just nu, framförallt i USA där flera liknande incidenter inträffat under den senaste tiden.

Läs också: Clowner sprider skräck och panik

Men nu verkar trenden alltså ha spridit sig över Atlanten och även till Skandinavien. 

- Det låter mycket likt något som härstammar från USA, så det rör sig förmodligen om en copycat som vi har att göra med. Vi vill hitta honom, säger Patrick Solberg till tidningen. 

Har förekommit även i Sverige

Även i Sverige har det under den senaste tiden förekommit liknande Clownrelaterade händelser. I Timrå ska en hotfull clown ha jagat två arbetskamrater som var på väg till sin bil efter jobbet förra lördagskvällen, rapporterar Sundsvalls-Tidning

– Clownen började springa efter dem och hoppade upp på deras bil, säger Helen Häggmark, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad, till tidningen. 

Händelsen är nu polisanmäld, men ännu har man ingen misstänkt. Även i Linköping ska en ung kvinna anmält en liknande händelse. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.