Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Polisens nya spår i jakten på Emilies mördare

Polisens har fått upp ett nytt spår i jakten på 17-åriga Emilie Mengs mördare - en vit bil. Bilen har fångats på en några sekunders lång film av en övervakningskamera runt platsen där den danska flickan senast sågs i livet.

Snart har det gått ett år sedan den 17-åriga flickan Emilie Meng försvann. Det var den 10 juli som hon vinkad hejdå till sina vänner vid en tågstation i danska Korsör efter en utekväll i grannstaden Slagelse. Det var sista gången hon sågs i livet.

Under flera månader pågick ett intensivt sökande efter flickan. 

På julafton fick sökandet sitt slut. Då hittades hon död i vattnet i ett våtmarksområde i Borup på Själland - sex mil från den plats där hon senast sågs i livet.

LÄS MER: Familjens vädjan efter mordet på Emilie 

Nya spåret

I den intensiva jakten på mördaren har polisen nu fått upp ett nytt intressant spår. I ett pressmeddelande skriver den danska polisen att det rör sig om en vit bil. Bilen fångades på en film av en övervakningskamera. Kameran filmar det som händer inne på stationen men utanför dörrarna kan man dock se hur bilen kör förbi på parkeringsplatsen utanför klockan 04.07 den 10 juli förra året. Det vill säga runt den tidpunkt som Emilie Meng vinkade hejdå till sina vänner för att gå hem.

Filmen var till en början av mycket dålig kvalitet. Filmen skickades till experter utomlands och nu går polisen ut med att det troligtvis är en Hyundai i30 halvkombi av årsmodell 2011–2016.

Hundratals tips

Polisen säger till Kvällsposten att de inte vet om det är mördaren i bilen men de vill ändå väldigt gärna komma i kontakt med föraren och eventuella passagerare. 

Efter att polisen gick ut med uppgifter om det nya spåret ska det ha kommit in mängder med tips till polisen. Tidigare i veckan skrev danska BT att de fått in över hundra tips.
– Några uppgifter ser riktigt intressanta ut. Så vi hoppas att nu med de nya spåren och med hjälp av medborgarnas hjälp kan komma ett steg närmare lösningen, säger en polisinspektör till BT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.