Dubbelt så många som i fjol har blivit på körda och dött efter att ha somnat berusade på Tokyos gator. Bilden är från distriktet Kabukicho i Tokyo, känt för sitt nattliv.
Dubbelt så många som i fjol har blivit på körda och dött efter att ha somnat berusade på Tokyos gator. Bilden är från distriktet Kabukicho i Tokyo, känt för sitt nattliv. Bild: Jae C. Hong

Polisen varnar: Tokyobor somnar berusade på gatan och dör

Polisen uppmanar invånare i Tokyo att dricka med måtta under julhelgerna. Anledningen är att allt fler alkoholpåverkade personer blivit påkörda av fordon – efter att ha somnat på gatan.

ANNONS
|

Antalet berusade invånare som somnar på Tokyos gator och sedan blir påkörda av fordon har ökat, rapporterar CNN.

Den 25 november hade hittills tio personer dödats i den typen av olyckor bara i år, skriver Tokyopolisen i ett inlägg på Twitter. Det motsvarar 22 procent av alla dödsfall bland trafikrelaterade fotgängare i Japans huvudstad, vilket är dubbelt så många som förra året.

”Fotgängare, drick med måtta!” skriver polisen i inlägget.

Enligt Tokyopolisen kan dödssiffran stiga ytterligare när människor deltar i både jobbfester och högtidsfiranden, särskilt när nattlivet tar fart igen efter att landet lättat sina restriktioner kopplade till covid-19.

ANNONS

För att minska olyckorna har polisen tagit fram en video som både varnar för riskerna med överdrivet drickande och påminner stadens invånare om trafiksäkerhet. Videon kommer visas på bildskärmar inuti 60 000 av stadens taxibilar fram till nyår.

LÄS MER:Tipset till Tokyoborna: Bär polotröja

LÄS MER:Tokyo förbjuder alkohol och kramar under OS

LÄS MER:Japans inflation den högsta på 40 år

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS