Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen släpper bild på misstänkt

Scotland Yard har tagit fram en lista på 41 personer som kan ha med Madeleine McCanns försvinnande att göra. Bilder på en misstänkt gärningsman kommer att släppas inom kort, enligt Sky news.

Den brittiska flickan Madeleine McCann, då knappt fyra år, försvann år 2007 under en semesterresa till Algarvekusten i Portugal. Hennes föräldrar Kate och Gerry McCann hade lämnat henne och hennes två syskon, ett tvillingpar, i lägenheten och gått för att äta på en restaurang i närområdet. När de kom tillbaka till lägenheten var Madeleine borta.

Trots att fallet har fått stor uppmärksamhet har Madeleine inte hittats, och portugisisk polis lade ner sin utredning 2008. För två år sedan vände sig paret McCann direkt till den brittiske premiärministern David Cameron i en tidning och vädjade om att fallet skulle tas upp av brittisk polis. Han gick dem till viljes och Scotland Yard började utreda försvinnandet.

Den utredningen har nu gett ett visst resultat. Enligt BBC har polisen kartlagt data från tusentals mobiltelefoner i området Praia da Luz, där Madeleine och hennes familj bodde på semestern, vid tiden före, under och efter hennes försvinnande. Detta har lett fram till en lista på 41 personer som bedöms intressanta i utredningen.

Bilder på en av de 41 personerna kommer att släppas inom kort, enligt Sky news. Det är en man som ska ha setts i närheten av lägenheten när Madeleine försvann. Exakt hur intressant mannen är i utredningen, kan polisen bedöma först efter att han har identifierats och förhörts.

En rekonstruktion av Madeleines försvinnande har nyligen spelats in för det brittiska tv-programmet Crimewatch, motsvarade svenska Efterlyst. Avsnittet om Madeleine kommer att sändas i BBC på måndag, den 14 oktober, och även visas i Nederländerna och Tyskland. Förutom rekonstruktionen kommer programmet att innehålla intervjuer med paret McCann och en utredningschef.

Polisen hoppas att programmet kan leda till fler tips om fallet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.