Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brittiska polisen tror att flera ryska medborgare var involverade i mordförsöket på den förre detta dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Yulia i den lilla engelska staden Salisbury. Bild: Matt Dunham

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen har identifierat misstänkta för mordförsöket på Sergei Skripal

Polisen tror sig ha identifierat de personer som ska ha förgiftat den före detta ryska spionen Sergei Skripal med nervgiftet novitjok, skriver Press Association.

Brittiska polisen tror att flera ryska medborgare var involverade i mordförsöket på den förre detta dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Yulia i den lilla engelska staden Salisbury. Det var i mars som de två förgiftades av nervgiftet. De återhämtade sig senare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En källa med insyn i utredningen sa till Press Association att utredarna tror att de identifierat de misstänkta personerna genom övervakningskameror och har jämfört med ett register över personer som vistats eller besökt Storbritannien under samma period som mordförsöket ägde rum.

En kvinna död

Tidigare den här månaden avled Dawn Sturgess, 44 år gammal, efter att ha kommit i kontakt med samma nervgift som användes vid mordförsöket på Sergei och Yulia Skripal.

Dawns man Charlie Rowley kämpar fortfarande för sitt liv efter att även han kommit i kontakt med nervgiftet. Enligt uppgifter i brittiska medier ska giftet ha funnits i en parfymflaska som paret hittat utomhus i Salisbury.

Storbritannien har anklagat Ryssland för att ligga bakom giftattacken, vilket lett till massutvisning av ryska diplomater från länder i väst. Moskva har nekat till anklagelserna och har svarat med att i sin tur utvisa västdiplomater.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.