Polisen drunknade på väg till jobbet

Han åkte iväg till jobbet mitt i stormen trots familjens protester. Men han kom aldrig fram. Steve Perez är en av de människor som omkommit i stormen Harvey i USA.

ANNONS
|

- Vi har jobb att utföra.

Så sade Houstonpolisen Steve Perez till familjen när han lämnade hemmet i söndags morse. Både frun och svärfadern försökte få honom att inte åka ut i regnet.

I timmar försökte han hitta en säker väg in till polisstationen. Vid ett tillfälle ringde han till kollegorna och föreslog att han skulle arbeta från en annan station.

ANNONS

- Han försökte komma fram till jobbet i två och en halv timme för han har det i sitt dna, säger stadens polischef Art Acevedo, enligt The Washington Post.

Perez kropp hittades i tisdags morse. Han tros ha kört ned från en fem meter hög viadukt och drunknat i vattnet nedanför.

- Vi sörjer med hans familj. Hela Houston ber för dem, säger mångmiljonstadens borgmästare Sylvester Turner, enligt Reuters.

60-årige Perez hade jobbat i 34 år inom Houstonpolisen.

Uppgifterna om hur många som omkommit i översvämningarna efter stormen Harvey i delstaten Texas varierar. Enligt Reuters rör det sig om minst 12 personer och andra medier rapporterar liknande siffror.

TT

ANNONS