Polisen använde tårgas mot migranter

Makedonsk polis attackerade hundratals migranter med tårgas vid gränsen mot Grekland under söndagen, rapporterar Reuters.

ANNONS
|

Tiotusentals migranter och flyktingar har levt vidflyktinglägret Idomeni vid gränsen mot Makedonien. Migranterna har krävt att bli insläppta så de kan resa igenom Makedonien, men ingen har släppts in under flera veckors tid.

Under söndagen hettade stämningen till. Makedonsk polis ingrep mot över 500 personer som hade samlats vid stängslet vid flyktinglägret och använde sig av tårgas.

Enligt en makedonsk myndighetskälla stormade en stor grupp migranterstängslet.

– De slängde stenar på den Makedonska polisen, somsköt tårgas i respons, sade myndighetskällan och fortsatte:

– Migranterna tryckte mot stänglset men stod på den grekiska sidan av gränsen. Stängsletär fortfarande där, de har inte brutit sig igenom.

ANNONS

En grekisk poliskälla sade att läget varspänt vid gränsen, men ville inte kommentera saken ytterligare.

Makedonien satte upp ett metallstängsel vid den södra gränsen mot Grekland förra hösten i samband med att antalet flyktingare som strömmade över gränsen ökade i rask takt. I dagsläget bor tusentals migranter på platsen.

Grekiska myndigheter har länge försökt övertyga de boende att flytta till mottagningsläger, men det har till större delen varit förgäves.

ANNONS