Phoenix, polisens fantombild. Foto: Ross D. Franklin/Phoenix Police Department
Phoenix, polisens fantombild. Foto: Ross D. Franklin/Phoenix Police Department

Polis släpper bild på misstänkt seriemördare

Sedan slutet av mars har sju människor mördats i västra Phoenix i USA, och polisen misstänker att en seriemördare är lös. Nu släpper man en fantombild på mannen, som bland annat tros ha dödat en sexbarnsmamma. – Man kan inte gå vidare så länge mördaren finns därute, säger dottern till ett av offren.

|

Förutom morden tros mannen ligga bakom en lång rad skjutningar iPhoenix, det rapporterar NBC News.Motiven till brotten är okända.

– Det är hemskt att veta att det finns någon därute som tar livet av oskyldiga – någons mamma, någons dotter – utan någon anledning, och ingen har några svar, säger dottern till ett av offren, en 55-årig kvinna, till NBC.

Låg i bakhåll

Förra månaden kunde polis meddela att de utredde fyra skjutningar i området Maryvale, där gärningsmannen legat i bakhåll när offren befann sig utanför sina hem, nära deras bilar. Poliskällor ska ha sagt till NBC att det fanns fysiska bevis som kopplade samman morden.

När polisen sedan började granska alla skottlossningar som skett sedan årsskiftet skulle det visa sig att ytterligare fyra brott kunde kopplas till utredningen.

I mars skottskadades en 16-årig pojke när han gick ute på gatan, och några dagar senare blev en 21-årig man skjuten när han stod bredvid sin bil. Den 1 april mördades en 21-åring som skulle besöka sin gravida flickväns familj. Senare samma månad hittades en 55-årig kvinna mördadav ett skjutvapen. I juni hittades först en 32-åring och något senare en 19-åring, båda mördade utanför sina hem. Dagar senare hittades en 33-årig kvinna, hennes 12-åriga dotter och hennes 31-åriga vän mördade utanför deras hem. Samma dag blev en tom bil beskjuten.

Mördar när det blivit mörkt

Skjutningarna har skapat skräck i området, rapporterar NBC, där flera butiker väljer att stänga tidigt eftersom alla skjutningar har skett efter att det blivit mörkt.

Dottern till den 55-åriga kvinnan som mördatsberättar för NBC att mamman besökte en äldre vän vid brottstillfället, och att hon antagligen skulle gå till affären när hon blev skjuten.

Dottern fick nyss beskedet att hennes mamma antagligen fallit offer för en seriemördare. Honmenar att beskedet rev upp sår men gaven förklaring, eftersomhon inte kantänka sig att någon som kände hennes mamma skulle ha dödat henne.

– Hon var en vacker människa på både insidan och utsidan. Det är svårt att accepteraatt hon verkligen är borta och inte kommer tillbaka. Man kan inte gå vidare så länge mördaren finns därute.