Polis skjuten till döds i London

En polisman i London har blivit ihjälskjuten inne på en polisstation, skriver flera brittiska medier. En 23-årig man fick med sig ett vapen in på häktet och sköt efter dödsskjutningen sig själv i huvudet.
– Det här är en fruktansvärt chockerande händelse, säger Londons polischef Cressida Dick enligt nyhetsbyrån Reuters.

ANNONS
|

Tidigt i morse sköts en polisman i Croydon, södra London, till döds.

Skjutningen skedde inne på polisstationen där en 23-årig man fått med sig ett vapen in, något som polisen misslyckats med att hitta under visiteringen. Det rapporterar flera brittiska medier, bland annat BBC.

Londons polischef Cressida Dick säger att hela kåren chockats av händelsen.

– En av våra kolleger har förlorat sitt liv under de mest tragiska omständigheterna man kan tänka sig. Mina tankar går till hans familj, närmaste kolleger och vänner, säger hon enligt nyhetsbyrån Reuters.

En utredning ska nu tillsättas kring hur 23-åringen kunde få med sig ett vapen in på stationen, trots att han visiterats på platsen.

ANNONS

Efter att ha avlossat vapnet mot polisen sköt 23-åringen sig själv sedan i huvudet.

Det är i nuläget oklart vad 23-årige mannen var misstänkt för.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS