Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Polis död - sköts i huvudet

En polisman sköts i huvudet i samband med ett skottdrama vid polishuset i danska Albertslund på tisdagen. På onsdagen bekräftade dansk polis att hans liv inte gått att rädda.

"Det är med djupaste sorg jag meddelar detta. Mina tankar går till de anhöriga och till polismannens många kolleger", skriver polisdirektör Kim Christianse vid Vestegns Politi i ett pressmeddelande.

Det var vid ett poliskomplex i Albertslund i västra Köpenhamn som polisen träffades av ett skott tidigt på morgonen i tisdags.

Inledningsvis meddelade polisen att polismannen väntades överleva, men hans tillstånd beskrevs därefter som kritiskt.

En man har gripen

Enligt BT greps en person med krutrester på händerna vid 10-tiden. Personen är misstänkt för försök till mord. Mannen är känd hos polisen sedan tidigare och enligt danska TV2 ska han vid tidigare tillfällen ha skjutit med soft air gun mot polisen.

På polisens hemsida har de skrivit att de även att allting tyder på att den misstänkte gärningsmannen ska ha begått brottet utan medhjälp och att han dessutom är sinnessjuk.

- Det är en svart dag för oss alla när de som har i uppdrag att skydda oss blir angripna, sa justitieministern Søren Pape Poulsen i ett pressmeddelande, när han nåddes av händelsen.

Flera skottlossningar

Det har varit flera skottlossningar i Köpenhamns förorter nyligen. Senast i söndags kväll akutopererades en man i 30-årsåldern, efter att ha blivit skjuten i Søborg, och för lite drygt en vecka sedan skottskadades en man i knäet på ett kafé i Taastrup. 

Två poliser sköts för två månader sedan, under en knarkrazzia i stadsdelen Christiania. En av poliserna skrevs ut efter en vecka, men den andra polisen skadades allvarligt efter ett skott i huvudet.

Enligt BT har tisdagens skottlossning inte några kopplingar till terrordåd, vilket polisen ännu inte har kommenterat. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.