Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pojke knivhögg tonårig clown

Tysk polis har nu gripit en 14-årig pojke som knivhuggit en annan ung pojke i clownmask. Anledningen ska ha varit att den clownutklädde försökte skrämma en grupp unga.

En tonårings försök att skrämma en grupp unga människor genom att bära en clown mask och viftas med en hammare på en gata i Berlin slutade mycket illa. Det menar tysk polis, enligt nyhetsbyrån AP.

Berlin polisen sade tisdag att

– En 14-årig pojke svarade på skrämseltaktiken genom att dra kniv och hugga ner clownen. Först då visade det sig att clownen var en 16-årig bekant, säger polisen enligt AP.

Gärningsmannen utförde därpå första hjälpen på sin kompis tills akut medicinsk hjälp lyckades komma fram. Händelsen utspelade sig under måndagen.

Den äldre tonåringen fördes sedan till ett sjukhus för att vårdas vidare. Den 14-årige gärningsmannen fick så småningom åka hem till sina föräldrar.

Nyhetsmedier i Europa och Amerika har rapporterat om en rad olika observationer - några av dessa har bekräftats, andra inte - av människor klädda som clowner. Många av dessa uppges agera på ett störande sätt.

Den amerikanska högtiden Halloween där man traditionellt sett klär sig i skrämmande utklädnader har blivit allt mer populär i Europa. Den närmar sig med stormsteg, måndag 31 oktober är det Halloween.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.