Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Pojken försvann bland rapsen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pojke försvann i högt rapsfält

En tvåårig pojke gav sig ut på ett rapsfält i Littlehampton. Trots att familjen hörde pojkens gråt var det omöjligt att hitta honom bland de höga växterna.

Pojken var ute på promenad med sin pappa vid 15-tiden i söndags när han plötsligt sprang efter en hund ut på rapsfältet i sydöstra England, skriver BBC. Pappan kunde ett tag höra pojken, men lyckades inte hitta honom utan larmade i stället efter hjälp.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Omkring 50 poliser sattes in i sökarbetet, som visade sig svårt. Även lokalbor och kustbevakningen ställde upp och gav sig ut bland rapsen.

- Sökandet försvårades av höjden på grödorna, vilket innebar att de som sökte efter honom inte heller kunde se varandra, säger Gab Whitehouse vid polisen enligt Littlehampton Gazette.

Strax efter klockan 17 hörde en av poliserna pojken gråta, men kunde ändå inte hitta honom.

- En polishelikopter skickades till området och hittade pojken med hjälp av en infraröd kamera, bara sex meter eller så från polisen, säger Whitehouse.

Pojken kunde återförenas med sin familj och kontrollerades av ambulanspersonal, som kunde konstatera att han inte verkade ha tagit någon skada av utflykten.