Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Foto: AP/Denis Farrell och AP/Themba Hadebe

Pistorius akut till sjukhus

Oscar Pistorius har hittats med skadade handleder i sin cell. Den sydafrikanske löparen dömdes i juli till sex års fängelse för att ha skjutit sin flickvän till döds.

Oscar Pistorius sitter fängslad för mordet på sin sambo Reeva Steenkamp.

Det var under lördagseftermiddagen strax efter halv ett lokal tid som Oscar Pistorius togs till Pretoria’s Kalafong Hospital i Sydafrika. Talespersoner från fängelset säger att Pistorius uppgett att han ska ha fått skadorna efter att han fallit ur sängen.

- Han var tvungen att tas om hand på lördagseftermiddagen och föras till sjukhus, då han ramlat ur sin säng, säger fängelsets presstalesman Singabakho Nxumalo, enligt nyhetsbyrån AFP.

Uppges ha skadat sig själv

Men källor på fängelset ska ha sagt till den sydafrikanska veckotidningen City Press att Pistorius skadade sig själv medvetet genom att skära sig i handlederna och att skärblad hittades i hans cell.

"Han hade djupa skärsår i sina handleder och läkarna bara fortsatte att binda bandade runt dem", säger en säkerhetsvakt enligt City Press.

- Det kan vi inte bekräfta. Det är bara spekulationer, säger presstalesmannen Nxumalo.

Pistorius ska själv ha förnekat att han försökt ta livet av sig, uppger en talesperson från fängelset enligt Reuters. I en tweet uppger även Pistorius bror Carl att ryktena om att han ska ha försökt ta livet av sig är "helt osanna". Den 29-årige Pistorius ska vara vid god hälsa och tillbaka i sin cell efter en kortare sjukhusvistelse. Han kan som tidigast släppas ur fängelse under år 2019.

Sköt sin flickvän till döds

Oscar Pistorius, som fick båda benen amputerade när han var elva månader gammal, sprang med dubbla benproteser och har vunnit flera guldmedaljer i de paralympiska spelen.

Han sköt sin flickvän till döds på alla hjärtans dag år 2013. Pistorius uppgav då att han hade misstagit sin partner för en inkräktare. Först dömdes han till culpable homicide, som ligger mellan dråp och grovt vållande till annans död. Men domen uppgraderas sedan till mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.