Pfizer stoppar leveranser av vaccin till Israel

Pfizer har stoppat en leverans av 700 000 doser covidvaccin till Israel, uppger Jerusalem Post. Orsaken ska vara att företaget inte har fått betalt för 2,5 miljoner doser.

ANNONS
|

I söndags skulle 700 000 doser av Pfizers coronavaccin ha anlänt till Israel. Leveransen uteblev dock – eftersom företaget inte har fått betalt för de senaste 2,5 miljoner doserna man levererat till landet.

Enligt uppgifter till Jerusalem Post är högt uppsatta personer på Pfizer oroliga för att Israels övergångsregering inte kommer att betala. ”Vi förstår inte hur något sådant kan hända i ett välordnat land”, ska de också ha sagt.

Officiellt har Pfizer sagt att man arbetar på att uppdatera sitt vaccinavatal med Israel. Innan det är avklarat kan leveranserna av vaccin komma att påverkas, uppger företaget.

ANNONS

Israels hälsomyndighet har inte kommenterat uttalandet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS