Peter Madsen har försökt rymma från fängelset

Peter Madsen, dömd för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, har försökt rymma från fängelset, skriver Ekstra Bladet. Enligt tidningen hotade Madsen med att spränga en bomb och har nu gripits av polis.

ANNONS
|

En stor polisinsats utspelade sig utanför anstalten Herstedvester där Peter Madsen avtjänar sitt straff för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Enligt BT ska Peter Madsen med hjälp av ett pistolliknande föremål tagit en person som gisslan, och på så sätt tagit sig ut från den hårdbevakade anstalten.

Polisen fick larm om flyktförsöket klockan 10.21 på tisdagsförmiddagen. Ett stort polispådrag med hundar och bombexpertis drog igång utanför fängelset.

Vid en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade dansk polis att ingen ska ha kommit till fysisk skada under gisslandramat och flyktförsöket från Herstedvester.

– Lyckligtvis var han på fri fot en ganska kort stund, säger Mogens Lauridsen, vid Københavns Vetegns politi om Peter Madsens flyktförsök.

ANNONS

Mogens Lauridsen berättade att det var när man säkrade rymlingen med handfängsel som man såg att han hade på sig något som liknade ett bombbälte. Polis på plats backade då undan och inväntade bombexperter för att undersöka bältet.

– Han hade på sig något som liknade ett bombbälte, men det finns inget som just nu tyder på att det faktiskt fanns sprängmedel däri utan sannolikt var det en attrapp. Men vi ville vara hundra procent säkra, säger han.

LÄS MER: Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall

Ett vittne till händelsen säger till danska Ekstra Bladet:

– Plötsligt såg jag flera vakter komma springande över Roskildevej från norra sidan av vägen.

Anstalten där Peter Madsen avtjänar sitt fängelsestraff och nu rymt ifrån ligger i Albertslund på Själland.
Anstalten där Peter Madsen avtjänar sitt fängelsestraff och nu rymt ifrån ligger i Albertslund på Själland. Bild: Google

Stor polisinsats

Dramat ägde rum i danska Albertslund där anstalten Herstedvester ligger. En stor insats med tungt beväpnad polis drog igång direkt efter larmet om att Peter Madsen hade rymt. Han ska enligt Ekstra Bladet ha hittats vid ett buskage av polis i skyddsutrustning. På filmklipp på tidningens webb syns hur rymlingen sitter på marken omgiven av liggande beväpnade poliser.

Enligt tidningens reporter på platsen tycks Madsen ha någon form av bältliknande föremål kring magen. Polisen ska också ha spärrat av ett stort område kring insatsen och blockerat insikten med en gul buss. Danska polisens bombgrupp har också anlänt till platsen. Enligt danska medier ska Peter Madsen ha suttit isolerad en tid – just för att han pratat om att rymma.

ANNONS

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS